suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posion kunta

Arvonlisäverottomat sosiaalipalvelut

  • Palvelu
  • Posio
  • Julkinen palvelu

Verohallinnon ohjeistuksissa sosiaalihuollon palveluiksi määritellään yksityinen lasten ja nuorten huolto, lasten päivähoito, vanhustenhuolto, kehitysvammaisten huolto, vammaisten palvelut ja tukitoimet, päihdehuolto ja muu tällainen toiminta. Palvelun tarve voi johtua asiakkaan toimintakyvyn rajoitteista tai muista henkilökohtaisista, päivittäistä selviytymistä haittaavista syistä.

Esimerkiksi ikäihmiset ja pitkäaikaissairaat voivat ostaa näitä palveluja ilman arvonlisävero-osuutta, jos palveluntuottaja täyttää tietyt vaatimukset. Palvelun myyminen arvonlisäverottomana edellyttää, että yksityinen palveluntuottaja on tehnyt ilmoituksen yksityisestä sosiaalipalvelusta siihen kuntaan, jonka alueella se tarjoaa palvelujaan.

Toimi näin

Arvonlisäverottomaksi palveluntuottajaksi hakeutuminen. Tukipalvelujen tuottamisesta ilmoitukset laaditaan lomakkeelle ”Posio hakemus yksityisten tukipalvelujen tuottamiseen” ja toimitetaan tarvittavat liitteet, lomake löytyy joko perusturvatoimistolta tai http://www.posio.fi. Lomake palautetaan: Posion hyvinvointilautakunta, Sairaalantie 2 B, 97900 Posio.

Kenelle ja millä ehdoin

http://www.posio.fi/sites/default/files/arvolisaverottomat_yksit._sospalv._ohje.pdf

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPosion kunta
Palvelusta vastaaPosion kunta
Alue Posio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Posion kunta
Päivitetty: 5.11.2020