suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maanmittauslaitos

Arkistotietopalvelu kiinteistöistä

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Vanhojen maanmittaustoimitusten ja kirjaamispäätösten asiakirjoja joudutaan tutkimaan silloin kun tarvittavaa tietoa ei ole rekisteröity kiinteistörekisteriin tai lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Joissain tilanteissa esimerkiksi tieoikeus tai muu rasite joudutaan selvittämään aiemmin tehtyjen maanmittaustoimitusten asiakirjoista. Toinen tyypillinen tilanne on mahdollisesti kadonneen rajamerkin ...

Toimi näin

Asiakirjoja voi katsella virkailijan avustuksella Maanmittauslaitoksen palvelupisteissä. Varmista palvelupisteen aukioloajat verkkosivuiltamme. Asiakirjakopioita voi tilata yhteydenottolomakkeella (web-lomake), puhelimitse tai sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Arkistoaineiston omatoiminen tutkiminen palvelupisteessä mikrofilmeiltä tai vastaavilta ei ole mahdollista. Mikäli asiakirjaa ei ole vielä skannattu sähköiseen arkistoon, tehdään skannaustilaus. Tilaus on asiakkaalle maksuton. Tilatut asiakirjat tulevat saataville yleensä muutamassa päivässä.

Jos asiakirja sisältää henkilötietoja kuten henkilötunnus, osoite tai tilinumero, ne poistetaan mustaamalla ennen asiakirjakopion luovuttamista. Osa asiakirjoista on salassa pidettäviä ja niiden luovuttamisesta päätetään tapauskohtaisesti.

Vireillä olevaan asiaan (esimerkiksi meneillään oleva maanmittaustoimitus tai kirjaamisasia) liittyvää asiakirjapalvelua antaa tarvittaessa asian käsittelijä (yleensä toimitusinsinööri tai kirjaamissihteeri).

Palvelun toteuttaa

Maanmittauslaitos

Palvelusta vastaa

Maanmittauslaitos
Tekstistä vastaa: Maanmittauslaitos
Päivitetty: 5.7.2023