suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Apuvälinelainaamosta lainataan liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineitä. Apuvälineen tarpeen voi todeta asiakas itse, hänen läheisensä tai sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijä.

Apuvälinelainaamossa selvitetään apuvälineiden tarve, sovitetaan sopiva apuväline, ohjataan käytössä ja huolletaan apuvälineitä.

Lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, wc-korokkeet, sängynjalankorokkeet sekä pyörätuolit.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 23.1.2022