suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Uudenkaupungin kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunta vastaa lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden tarjoamisesta. Näitä apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Toimi näin

Uusikaupunki: Soita numeroon 02-84512402, puhelut ohjautuvat vastaajaan. Jätä asiastasi lyhyt viesti, nimesi ja puhelinnumerosi. Käsittelemme kaikki puhelut, ja soitamme takaisin saman päivän aikana. Puhelinnumerot ovat käytössä arkisin klo 8-15. Asiointi on mahdollista myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen fysioterapia@uusikaupunki.fi.

Fysioterapian ja apuvälinelainaamon puhelin- ja asiointiaika Vehmaalla

ma-pe klo 8-9 ja torstaisin myös klo 15-16, puh. 050 566 6491.

Apuvälinelainaamo sijaitsee fysioterapiaosastolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Apuvälineasioissa kannattaa ottaa ensisijaisesti yhteyttä oman terveysaseman fysioterapiaan.

Voit saada apuvälineitä lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa.

Apuvälineillä voidaan tukea itsenäistä selviytymistä ja korjata vammasta tai sairaudesta johtuvaa toimintakyvyn heikkenemistä. Apuvälineet ovat maksuttomia. Apuvälineen voi saada määräaikaiseen tai toistaiseksi olevaan lainaan

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUudenkaupungin kaupunki
Palvelusta vastaaUudenkaupungin kaupunki
Alue Kustavi, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Uudenkaupungin kaupunki
Päivitetty: 22.6.2020