suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tyrnävän kunta

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Tyrnävä
  • Julkinen palvelu

Kunta vastaa lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden tarjoamisesta. Näitä apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Toimi näin

Apuvälineiden lainaus ja palautus on keskitetty Alueelliseen apuvälinekeskukseen,

Kiviharjunlenkki 4, Rehapolis 1, 90220 OULU, p. 0400 242 993

Aukioloajat: ma ja to klo 8.15 - 17.00, ti klo 8.15 - 15.45, ke suljettu ja pe klo 8.15 - 15.00

Apuvälinelainaamossa voi asioida ilman ajanvarausta kun kyseessä on liikkumisen ja hygienian perusvälineiden arviointi ja lainaus. Apuvälinekeskuksen internet-sivuilta löytyy mm. apuvälineiden saatavuusperusteet, eli kriteerit joiden mukaan tiettyjä apuvälineitä myönnetään.

Terveyskeskuksesta lainataan ainoastaan välittömästi potilaan hoitoon liittyvät pienapuvälineet, esim. kyynärsauvat. Tarvittaessa apuvälineasioissa voi ottaa yhteyttä terveyskeskuksen fysioterapiaan puhelintunnin aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelun toteuttaaTyrnävän kunta
Alue Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tyrnävän kunta
Päivitetty: 28.5.2019