suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lyhytaikaiseen lainaan annetaan liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottavia apuvälineitä kuten kyynärsauvat, kävelykepit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet. Apuvälineen lyhytaikaiseen lainaukseen ei tarvita lähetettä. Apuvälineitä haettaessa tulee hakijalla tai hänen edustajallaan olla mukanaan käyttäjän henkilötiedot (nimi, henkilötunnus, osoite ja puhelinnumero). Laina-aika sovitaan asiakaskohtaisesti.

Pitkäaikaiseen lainaan eli lääkinnälliseen kuntoutukseen apuvälineiden luovutuksen edellytyksenä on sellainen lääketieteellisin perustein todettu sairaus, vamma tai kehitysviivästymä, joka heikentää potilaan toimintakykyä ja vaikeuttaa hänen itsenäistä selviytymistään arjessa. Apuvälineen tarve ja hyöty arvioidaan asiakaskohtaisesti lääketieteellisin perustein. Apuvälineet pitkäaikaiseen lainaan myöntää se taho, jolle asiakkaan pääasiallinen hoitovastuu kuuluu.

Apuvälinepalveluun kuuluu apuvälinetarpeen arviointi, apuvälineen sovitus, käytön opetus sekä apuvälineiden huolto ja käytön seuranta. Apuvälinepalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Apuvälineitä ei ole vakuutettu, joten asiakas on vastuussa lainaamastaan apuvälineestä.

Apuvälineet tulee palauttaa käytön loputtua ehjänä ja puhtaana siihen apuvälinepalvelun toimipisteeseen, josta ne on lainattu.

Apuvälinepalvelu perustuu Sosiaali- ja terveysministeriön asetukseen (1363/2011) lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutuksesta sekä Epshp:n alueellisen apuvälinepalvelun luovutusperusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Palvelusta vastaaSuupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Alue Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Teuva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Päivitetty: 3.1.2020