suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Apuvälinepalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Alue: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kieli: suomi

Apuvälinepalvelujen avulla tuetaan asiakkaan kotona selviytymistä toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään, korjataan toimintavajauksia sekä ennaltaehkäistään tapaturmia.

Apuvälinepalvelut toimivat käyttäjälähtöisesti ja yhtäläisin perustein. Tehokkaasti ja ammattitaitoisesti toteutettu palvelu takaa sen, että kuntalainen saa apuvälineen käyttöönsä todetun apuvälinetarpeen mukaisesti asuinpaikasta riippumatta ja että apuvälineet tukevat käyttäjänsä itsenäistä suoritutumista.

Apuväline lainataan määräajaksi, asiakas saa Effector-ohjelmasta lainaussopimuksen, josta käy ilmi laina-aika, yhteystiedot, laina-ehdot ja palautusmenettely. Apuvälinepalveluun liittyvät käytönopetus ja luovutus, käytön seuranta, huolto ja korjaus, apuvälineiden kilpailutus, hankinta ja ylläpito.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.


Palvelun toteuttaa: 
SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka