suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Apuvälinepalvelujen avulla tuetaan asiakkaan kotona selviytymistä toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään, korjataan toimintavajauksia sekä ennaltaehkäistään tapaturmia.

Apuvälinepalvelut toimivat käyttäjälähtöisesti ja yhtäläisin perustein. Tehokkaasti ja ammattitaitoisesti toteutettu palvelu takaa sen, että kuntalainen saa apuvälineen käyttöönsä todetun apuvälinetarpeen mukaisesti asuinpaikasta riippumatta ja että apuvälineet tukevat käyttäjänsä itsenäistä suoriutumista.

Apuväline lainataan määräajaksi, asiakas saa lainaussopimuksen, josta käy ilmi laina-aika, yhteystiedot, laina-ehdot ja palautusmenettely. Apuvälinepalveluun liittyvät käytönopetus ja luovutus, käytön seuranta, huolto ja korjaus, apuvälineiden kilpailutus, hankinta ja ylläpito.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 21.4.2021