suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Alue

Isokyrö, Seinäjoki
Palvelun kieli: suomi

Terveyskeskus lainaa maksutta asiakkaiden käyttöön apuvälineitä, jotka helpottavat liikkumista ja arjen askareissa selviytymistä. Apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, rollaattorit sekä suihku- ja pyörätuolit.


Toimi näin

Perusapuvälineen voi noutaa apuvälinepalvelun aukioloaikana. Perusapuvälineitä ovat mm. kyynärsauva, rollaattori, wc-koroke.

Mikäli apuväline vaatii sovitusta, varaa erillinen aika sovitusta varten. Sovitusta vaativia apuvälineitä ovat esimerkiksi selän tukiliivit, polvituet, peroneustuet, pyörätuolit.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Apuvälinepalvelut ovat maksuttomia.


Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.


Palvelun toteuttaa: 
Seinäjoen kaupunki