suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

- Apuvälinepalvelut on osa lääkinnällistä kuntoutusta ja sen tavoitteena on tukea asiakkaiden omatoimisuutta ja osallistumisen mahdollisuuksia kun

selviytyminen jokapäiväisestä elämästä on rajoittunut sairaudesta tai vammasta johtuen.

- Apuvälineiden lainaus perustuu asiantuntijan tekemään yksilölliseen arvioon apuvälineen tarpeesta.

- Apuvälinepalveluihin kuuluu apuvälineiden tarpeen arviointi, sovitus, kokeilu, muutostyöt, käytön opetus sekä lainaus ja apuvälineen huolto.

Toimi näin

Apuvälinepalveluiden toimipisteessä tai puhelinpalvelussa voi asioida aukioloaikoina ilman ajanvarausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Apuvälineiden myöntämisen perusteena käytetään Lapin sairaanhoitopiirin lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteita.

Fysioterapeutti tai toimintateraputti arvioi apuvälineen tarpeen. Erityisapuvälineisiin, kuten sähkösäätöisiin sänkyihin ja painehaavapatjoihin tarvitaan lääkärin suositus.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 1.9.2020