suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Apuvälinepalveluihin kuuluvat apuvälineiden tarpeen arviointi, välineiden sovitus, tarvittavat muutostyöt, luovutus omaksi tai käytettäväksi, käytön opetus, seuranta sekä välineiden huolto. Apuvälinepalveluilla voidaan tukea henkilön itsenäistä selviytymistä hänen omassa työ- ja elinympäristössään sekä korjata vammasta tai sairaudesta aiheutuvaa toimintakyvyn heikkenemistä.

Apuvälineiden myöntäminen

Apuvälineiden myöntäminen perustuu valtakunnallisiin lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteisiin (Versio 2.2.) lisäksi aina potilaan/asiakkaan tilanteen tapauskohtaiseen ja yksilölliseen harkintaan.

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinelainaamosta ilman ajanvarausta saat maksutta liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottavat perusapuvälineet, esimerkiksi rollaattori, pyörätuoli, suihkujakkara, erilaiset tuet ja kyynärsauvat. Apuvälinearvioita sekä -sovituksia tehdään myös ajanvarauksella.

Toimi näin

Avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–14 ja lisäksi tiistaisin klo 9-17.

Apuvälineiden palautus onnistuu maanantaista torstaihin klo 8-15.30 ja perjantaisin klo 8-14.

Ota automaatista vuoronumero kun asioit apuvälinelainaamossa ota automaatista vuoronumero. Oman vuorosi tullessa siirry apuvälinelainaamoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 5.7.2021