suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Apuvälinekeskus lainaa oman kuntayhtymän asiakkaille käyttöön apuvälineitä, jotka helpottavat liikkumista ja päivittäisiä toimintoja.

Koko kuntayhtymän alueen apuvälinelainaustoiminta on keskitetty Raaheen. Apuvälinekeskukselta annetaan oman kuntayhtymän asiakkaille apuvälineitä kotiin sekä lyhyt- että pitkäaikaiseen lainaan.

Lainattavia apuvälineitä ovat lähinnä liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottamaan tarkoitetut välineet. Sairaanhoidolliset välineet kuuluvat kotisairaanhoidon vastuulle. Pienapuvälineiden (esim. paksunnokset, aukaisijat) lainauksesta huolehtii pääsääntöisesti toimintaterapeutti.

Apuvälineiden kuljetus ja palautus: Kuntayhtymällä ei ole apuvälineille kotiinkuljetuspalvelua, joten apuvälineen noudosta ja palauttamisesta vastaa asiakas itse.

Ruukkiin, Pyhäjoelle, Siikajoelle ja Vihantiin menevät apuvälineet kuljetetaan säännöllisesti kuntien terveysasemille, josta asiakkaat voivat ne sopimuksen mukaan noutaa. Ko. kuntien asukkaat voivat myös palauttaa lainaamansa välineet omille terveysasemilleen.

Apuväline palautetaan heti käyttötarpeen päätyttyä. Apuvälineessä tulee näkyä ainakin asiakkaan nimi, etenkin jos apuväline palautetaan muualle kuin Raahen Apuvälinekeskukseen. Palauttamatta jääneistä ja tahallaan rikotuista apuvälineistä asiakkaalta peritään apuvälineen hankintahinta.

Apuvälineiden huolto: Apuvälineiden huollosta vastaa tekninen huolto, puh. 044 439 4451.

Toimi näin

Yksilölliset apuvälinesovitukset tehdään ajanvarauksen kautta. Ajan voi varata suoraan apuvälineyksiköstä, puh. 08 849 5620.

Asiakkaalle apuvälinettä varattaessa täytyy ilmoittaa nimen lisäksi myös asiakkaan henkilötunnus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 8.4.2020