suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos liikkuminen ja päivittäiset toiminnot tuottavat vaikeuksia, voit saada arkea helpottavia apuvälineitä OYS:sta ja Oulaskankaan sairaalasta. Apuvälineiden avulla sinua tuetaan selviämään itsenäisesti, asumaan kotona ja osallistumaan silloin, kun toimintakykysi on alentunut vamman tai sairauden vuoksi. Apuvälineen tarpeen arvioinnissa huomioidaan toimintakykysi, elämäntilanteesi ja elinympäristösi asettamat vaatimukset apuvälineelle.

 

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon apuvälinepalvelut on keskitetty Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin apuvälinekeskukseen. OYS:n apuvälinelainaamoon voi tulla ilman ajanvarausta silloin, kun kyseessä on liikkumisen ja hygienian perusvälineiden arvioinnista ja lainauksesta.Apuvälineitä voi saada lainaan hengityksenhoitoon, tukemaan ja korvamaan puhetta sekä kommunikointia ja silloin, kun kuulo tai näkö heikentyy. Fysiatrian apuvälineitä tarjotaan sairaalan potilaille.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020