suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lyhytaikaiseen (alle 3kk) lainaan tavanomaisia apuvälineitä kuten kyynärsauvoja, wc-korotuksia, suihkutuoleja, rollaattoreita jne. saa lainaan terveyskeskuksen apuvälinelainaamosta. Apuvälinelaina-asioissa toivotaan ajanvarausta fysioterapiaan, jolloin kuntohoitaja tai fysioterapeutti suorittaa samalla apuvälinetarpeen kartoitusta ja käytön ohjausta. Apuvälinetarpeen arvio voidaan tarvittaessa teh ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineen saaminen edellyttää alan asiantuntijan toteamaa apuvälineen tarvetta. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Palvelusta vastaa

Parkanon kaupunki
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 22.12.2022