suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lyhytaikaiseen (alle 3kk) lainaan tavanomaisia apuvälineitä kuten kyynärsauvoja, wc-korotuksia, suihkutuoleja, rollaattoreita jne. saa lainaan terveyskeskuksen apuvälinelainaamosta. Apuvälinelaina-asioissa toivotaan ajanvarausta fysioterapiaan, jolloin kuntohoitaja tai fysioterapeutti suorittaa samalla apuvälinetarpeen kartoitusta ja käytön ohjausta. Apuvälinetarpeen arvio voidaan tarvittaessa tehdä myös kotikäyntinä. Tavanomaisten apuvälineiden kuljetusvastuu on apuvälineen lainaajalla. Lainatut apuvälineet on palautettava sopimuksen mukaisesti. Pitkäaikaiseen lainaan ja yksilöllisesti sovitettaviin apuvälineisiin tarvitaan lääkinnällisen kuntoutuksen päätös. Päätösesitys laitetaan tarvittaessa vireille apuvälinelainaamosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelusta vastaaParkanon kaupunki
Alue Kihniö, Parkano
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 17.12.2020