suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulaisten kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Oulainen
  • Julkinen palvelu

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on vamma, sairaus tai kehitysviivästymä. Lisäksi apuvälinepalveluja tarjotaan sairaanhoitoon liittyen.

Apuvälinepalveluprosessiin kuuluu apuvälinetarpeen arviointi, valinta, käytönopetus ja luovutus asiakkaan käyttöön. Apuvälineprosessin voi käynnistää asiakas itse, omainen tai terveydenhuollon ammattilainen. Hoitoon liittyviä apuvälineitä annetaan lyhytaikaiseen lainaan.

Apuvälinepalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Apuvälineiden kuljetus kuuluu asiakkaalle, isompien apuvälineiden kuljetuksen (esim. kotihoitosänky) huolehtii terveyskeskus.

Apuvälinepalvelut järjestetään osana fysioterapiayksikön toimintaa.

Toimi näin

Apuvälinepalveluja tarjotaan ilman ajanvarausta lainaamon aukioloaikoina. Yksilöllistä apuvälinepalvelua varten tulee varata aika.

Kenelle ja millä ehdoin

Apuvälinepäätös perustuu voimassa oleviin, kirjallisiin saatavuusperusteisiin.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulaisten kaupunki
Palvelusta vastaaOulaisten kaupunki
Alue Oulainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulaisten kaupunki
Päivitetty: 10.1.2022