suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Saat Nokian apuvälineyksiköstä lyhytaikaiseen lainaan tyypillisimpiä liikkumisen ja muita toimintakykyäsi helpottavia apuvälineitä. Esimerkiksi kyynärsauvat, rollaattori, suihkutuoli, wc-korottaja, nousutuki tai nivelten tuet (ortoosit).

Lyhytaikainen lainaus voi esimerkiksi olla 1-2 päivän pyörätuolilainaus asiointimatkaa varten tai 4 kk:n kyynärsauvojen lainaus pitkittyneessä alaraajan murtuman kuntoutumisessa.

Joitakin apuvälineitä lainaamme ainoastaan koekäyttöön 2 viikoksi. Koekäytön jälkeen voit halutessasi hankkia itse ko apuvälineen.

Mikäli apuvälineen lainaustarve on pitkäaikaisen sairauden tai vamman vuoksi jatkuva, voit saada apuvälineen pitkäaikaiseen lainaan ns. lääkinnällisenä kuntoutuksena.

Toimi näin

Pyörätuolin lainaamisesta kannattaa soittaa apuvälineyksikköön etukäteen.

Mikäli tarvitset paljon neuvoja ja ohjeita apuvälineen valintaa koskien, varaa vastaanottoaika apuvälineyksikköön.

Kiireettömissä apuvälineasioissa voit myös lähettää meille sähköpostia. Osoitteen löydät sivun alalaidasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Olemme osa osa Pirkanmaan maakunnallista apuvälinekeskusta. Noudatamme valtakunnallisia ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteita.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 1.3.2021