suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Toimi näin

Kyynärsauvalainaus tapahtuu poliklinikan kautta. Muiden apuvälineiden lainaus ja palautus tapahtuvat fysioterapiaosaston lainausvaraston kautta.

Apuvälineiden lainauksesta tehdään asiakkaan kanssa apuvälinelainaussopimus. Lainaus on maksutonta. Apuvälinepalveluihin kuuluu myös apuvälineiden käytön opastus, uusiminen ja huolto.

Apuvälineiden nouto ja palautus kuuluvat asiakkaalle tai hänen omaisilleen. Apuvälineet tulee palauttaa puhtaana fysioterapiaosastolle nimellä varustettuna.

Lyhytaikainen apuvälineiden lainaus on kolme kuukautta, esim. polvi-, lonkka- tai selkä leikkausten yhteydessä. Pitkäaikaisessa lainauksessa oltava lääketieteellinen peruste ja lääkärin maksusitoumus.

Kenelle ja millä ehdoin

Lyhytaikainen apuvälineiden lainaus on kolme kuukautta, esimerkiksi leikkausten jälkeen. Pitkäaikaisessa lainauksessa on oltava lääketieteellinen peruste ja lääkärin maksusitoumus.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 2.10.2021