suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiturin Sote Oy

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia lainaa apuvälineitä ja tukia asiakkaille tarpeen mukaan. Apuvälinepalvelu koostuu tarpeen määrittämisestä, apuvälineen sovittamisesta ja käytön ohjaamisesta. Apuvälinearvio voidaan tehdä tarpeen mukaan kotikäyntinä.

Apuvälineitä lainataan fysioterapiasta vain ajanvarauksella. Apuvälineitä voit lainata enintään kolmeksi kuukaudeksi. Jatkolainaus tapahtuu fysioterapian kautta. Mikäli apuvälineen lainaustarve on pitkäaikaisen sairauden tai vamman vuoksi jatkuva, voit saada apuvälineen pitkäaikaiseen lainaan ns. lääkinnällisenä kuntoutuksena.

Toimi näin

Ota apuvälinepalveluihin liittyvissä asioissa puhelimitse yhteyttä fysioterapian ajanvarausnumeroon.

Mikäli tarvitset paljon neuvoja ja ohjeita apuvälineen valintaa koskien, varaa vastaanottoaika apuvälineyksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Valtakunnalliset lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperiaatteet 8/2018

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiturin Sote Oy
Muut vastuuorganisaatiotRuoveden kunta, Virtain kaupunki
Palvelusta vastaaKeiturin Sote Oy
Alue Ruovesi, Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiturin Sote Oy
Päivitetty: 22.2.2022