suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiturin Sote Oy

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia lainaa apuvälineitä ja tukia asiakkaille tarpeen mukaan. Apuvälinepalvelu koostuu tarpeen määrittämisestä, apuvälineen sovittamisesta ja käytön ohjaamisesta. Apuvälinearvio voidaan tehdä tarpeen mukaan kotikäyntinä.

Apuvälineitä lainataan fysioterapiasta vain ajanvarauksella. Apuvälineitä voit lainata enintään kolmeksi kuukaudeksi. Jatkolainaus tapahtuu fysioterapian kautta. Mikäli a ...

Toimi näin

Ota apuvälinepalveluihin liittyvissä asioissa puhelimitse yhteyttä fysioterapian ajanvarausnumeroon.

Mikäli tarvitset paljon neuvoja ja ohjeita apuvälineen valintaa koskien, varaa vastaanottoaika apuvälineyksikköön.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineen saaminen edellyttää alan asiantuntijan toteamaa apuvälineen tarvetta. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Valtakunnalliset lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperiaatteet 8/2018

Palvelun toteuttaa

Keiturin Sote Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Virtain kaupunki, Ruoveden kunta

Palvelusta vastaa

Keiturin Sote Oy
Tekstistä vastaa: Keiturin Sote Oy
Päivitetty: 22.12.2022