suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskus lainaa Kangasalan ja Pälkäneen asukkaille lyhytaikaiseen käyttöön apuvälinevarastossa olevia liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineitä. Apuvälineiden lainaaminen ei vaadi lääkärin lähetettä, vaan itse koettu liikkumisen ongelmatiikka riittää apuvälineen lainaamiseksi. Laina-aika mietitään yhdessä asiakasta palvelevan fysioterapeutin kanssa. Apuvälinetarpeen ollessa pysyvä/pitkäaikainen tehdään tarvearvio ja yksilöllisen harkinnan mukainen päätös.

Yksilölliset apuvälineet ja tuet (esim. ortopediset jalkineet ja proteesit) edellyttävät kuntoutussuunnitelman perusteella tehdyn voimassa olevan maksusitoumuksen. Apuvälineitä voi tilata omalle terveysasemalle puhelimitse, kuljetuksia on viikoittain. Yksilöllisen harkinnan perusteella voidaan apuvälineitä kuljettaa myös kotiin. Apuvälinelainauksesta tehdään kirjallinen lainaussopimus, jonka toteutumista seurataan apuvälinerekisterin avulla. Päivystys lainaa kyynärsauvoja muuna aikana.

Toimi näin

Jos koet tarvitsevasi apuvälineitä, oteta yhteyttä kuntoutuksen apuvälinepalvelun puhelinnumeroon. Voit asioida myös suoraan Kangasalan kuntoutuksen apuvälinepalvelussa.

Voit poiketa apuvälinepalvelussa ilman ajanvarausta, tai varata ajan sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai soittamalla apuvälinepalvelun puhelinnumeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Apuvälineitä tarvitseville.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 22.6.2020