suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Apuvälinelainaamosta lainataan liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottavia apuvälineitä lyhyt- ja pitkäaikaiseen käyttöön sekä omaksi. Apuvälineen tarvitsija tai hänen omaisensa voivat olla suoraan yhteydessä apuvälineyksikköön havaittuaan apuvälinetarpeen. Apuvälinepalvelu on kaikille kuntalaisille maksutonta.

Turengin ja Tervakosken terveysasemilla toimii omat apuvälinelainaamot.

Janakkalan terveyskeskuksen apuvälinelainaamo kuuluu Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelliseen apuvälinekeskukseen. Kanta-Hämeen keskussairaalan yhteydessä toimiva Apuvälinekeskus vastaa erityistä asiantuntemusta vaativista apuvälineistä. Näitä ovat mm. lasten apuvälineet, aistivammaisten apuvälineet, kommunikoinnin apuvälineet, sähköisistä liikkumisen apuvälineet sekä ympäristönhallintajärjestelmät.

Toimi näin

Apuvälineen tarvitsija tai hänen omaisensa voivat olla suoraan yhteydessä apuvälineyksikköön havaittuaan apuvälinetarpeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 30.5.2021