suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Apuvälinepalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Heinolan kaupunki
Alue: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki, Sysmä
Palvelun kieli: suomi

Heinolan terveyskeskuksen apuvälineyksikköön voit ottaa yhteyttä apuvälineisiin liittyvissä asioissa. Apuvälinepalvelu on alueellista toimintaa, joten voit lainata apuvälineesi ja paluttaa apuvälineesi mihin tahansa yksikköön Päijät-Hämeen alueella. Tarvittaessa sinut ohjataan keskussairaalaan erityisasiantuntemusta vaativiin palveluihin. Yksilölliset apuvälinearvioinnit ja -palvelut saat ajanvarauksella.

Apuvälinepalveluihin kuuluu apuvälinetarpeen arviointi, apuvälineen sovitus, luovutus käyttöön tai omaksi, käytön opetus ja seuranta sekä huolto- ja korjauspalvelut. Apuvälineen tarpeen arvioinnin lähtökohtana on sinun toimintakykysi ja kokonaiselämäntilanne ja niistä nousevat yksilölliset tarpeesi. Apuvälineen luovutus on lääkinnällisin perustein tapahtuva hoitopäätös ja osa kuntoutussuunnitelmaasi. Apuvälinepalvelut ovat sinulle maksuttomia palveluja.


Toimi näin

Kun tarvitset apuvälinepalveluja,  asioi ensisijaisesti palvelupisteessä (hissillä terveyskeskuksen pohjakerrokseen) tai soita ajanvarausnumeroon.

Sisäänkäynti F -ovesta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palveluja saadaksesi sinun tulee olla joko heinolalainen tai olet valinnut hoitopaikaksesi Heinolan.

Apuvälineitä Heinolan palvelupisteestä voit lainata, jos asut Päijät-Hämeen alueella.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.


Palvelun toteuttaa: 
Heinolan kaupunki