suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Apuvälinepalvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Heinolan terveyskeskuksen apuvälineyksikköön voit ottaa yhteyttä apuvälineisiin liittyvissä asioissa. Apuvälinepalvelu on alueellista toimintaa, joten voit lainata ja paluttaa apuvälineesi mihin tahansa apuvälineyksikköön Päijät-Hämeen alueella. Tarvittaessa sinut ohjataan keskussairaalaan erityisasiantuntemusta vaativiin palveluihin. Yksilölliset apuvälinearvioinnit ja -palvelut saat ajanvaraukse ...

Toimi näin

Kun tarvitset apuvälinepalveluja, asioi ensisijaisesti palvelupisteessä (hissillä terveyskeskuksen pohjakerrokseen) tai soita ajanvarausnumeroon.

Sisäänkäynti F -ovesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluja saadaksesi sinun tulee olla joko heinolalainen tai olet valinnut hoitopaikaksesi Heinolan.

Apuvälineitä Heinolan palvelupisteestä voit lainata, jos asut Päijät-Hämeen alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineen saaminen edellyttää alan asiantuntijan toteamaa apuvälineen tarvetta. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki, Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 22.12.2022