suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Apuvälinepalvelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Apuvälinepalvelu toimii ajanvarauksella. Fysioterapian apuvälineyksikkö lainaa liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineitä, esim. peseytymisen ja wc-apuvälineitä sekä erilaisia tukia. Apuvälinetarpeen voi todeta henkilö itse, hänen läheisensä tai terveydenhuoltohenkilöstö, päätöksen apuvälineen lainauksesta tekee terveydenhuollon ammattihenkilö terveyskeskuksessa.

Toimi näin

Apuvälinelainaamo toimii Riihikosken pääterveysasemalla. Puhelinaika on ma ja ke klo 12-13 puh. 02-4864 1361.

Asiointiaika ti klo 15.30-16.30 ja to klo 12-13, jolloin myös apuvälineiden palautukset.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineen saaminen edellyttää alan asiantuntijan toteamaa apuvälineen tarvetta. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Palvelun toteuttaa

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 25.1.2022