suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Apuvälinelainaamo palvelu

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lainaamme apuvälineitä lyhytaikaiseen sekä pitkäaikaiseen käyttöön liikunta- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Härkätien terveyspalveluiden apuvälinelainaamosta saat suoraan apuvälineitä lyhytaikaiseen käyttöön, esim. leikkausten jälkeen tai osana hoitoasi.

Pitkäaikaiseen apuvälinetarpeeseen hankimme apuvälineen ns. ostopalveluna, tällöin sinulla tulee olla joko lääkärin tai terapeutin suositus, kuten esim. kuntoutussuunnitelma. Päätöksen apuvälineen hankinnasta tekee perusterveydenhuollon kuntoutustyöryhmä. 

Toimi näin

Apuvälinelainaamossa sinua palvelee fysioterapeutti arkisin kello 10.00 – 11.00 välisenä aikana. Muina aikoina palvelua voi joutua odottamaan.

Tarvittaessa voit olla myös puhelimitse yhteydessä apuvälinelainaamon fysioterapeuttiin, tällöin voit soittaa kun sinulle parhaiten sopii.

Ellemme vastaa, jätä vastaajaan viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on alan asiantuntijan toteama apuvälineen tarve. Asiantuntija voi tapauksesta riippuen olla esimerkiksi lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti tai kuntohoitaja. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman asiantuntijan lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 12.10.2020