suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Apuvälineet

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Porvoon kaupunki
Alue: Porvoo
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Voit lainata apuvälineitä, kun tarvitset niitä esimerkiksi vamman, sairauden tai kehitysviivästymän takia. Ensisijaisesti turvaamme sellaisten apuvälineiden saatavuuden, jotka ovat sinulle välttämättömiä itsenäisen arkielämän keskeisimmissä toiminnoissa.

Saat apuvälineet lainaksi maksutta sekä lyhyt- että pitkäaikaiseen käyttöön. Henkilökohtaiset apuvälineet, kuten proteesit, hankitaan maksusitoumuksella yksilöllisesti.

Voit hakeutua apuvälinepalvelujen piiriin oma-aloitteisesti tai terveydenhuollon ammattihenkilön ohjauksesta, joka arvioi apuvälineen tarpeesi. Apuväline sovitetaan mittoihisi sopivaksi lainaustilanteessa.

Asioi apuvälinepalvelussa ajanvarauksella.

Lisätietoa, kuten apuvälinepalveluiden yhteystiedot, löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta (Näin asioit-välilehti).


Toimi näin

Palauta apuvälineet klo 8-16 välillä samaan toimipisteeseen, josta ne lainasit. Palautusta varten et tarvitse ajanvarausta. Palautathan apuvälineet mahdollisimman pian tarpeen lakattua, jotta voimme lainata ne seuraavalle tarvitsijalle.

Apuvälineen lainaajana vastaat välineen puhtaudesta. Välineen huollosta vastaa apuvälinepalvelut. Jos apuvälineesi on rikkoutumassa, ota yhteyttä puhelimitse apuvälinepalveluun.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.


Palvelun toteuttaa: 
Porvoon kaupunki