suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Ankkuri

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ankkuritoiminta pyrkii edistämään nuorten hyvinvointia ja ennalta ehkäisemään rikoksia. Toimintaa toteuttaa moniammatillinen Ankkuritiimi, jossa on edustajat poliisista, sosiaalitoimesta, terveydenhuollosta ja nuorisopalveluista.

Ankkuri-malli perustuu moniviranomaisyhteistyöhön, jossa eri viranomaiset työskentelevät yhdessä. Työntekijät tekevät ryhmänä tiivistä yhteistyötä tuoden kukin ammattiosaamisensa ja taustaorganisaatioidensa tuen ja osaamisen tiimin käyttöön.

Moniammatillisen yhteistyön ansiosta asiakkaat saavat kokonaisvaltaista ja nopeaa tukea sekä ohjausta yhdestä toimipisteestä. Ratkaisevaa on, että asiakas pääsee nopeasti avun piiriin ilman viranomaiselta toiselle "pompottelua".

Kokkolan Ankkuritiimin toimisto on Kokkolan poliisiasemalla, jossa se käsittelee kaikki alle 18-vuotiaiden tekemiksi epäillyt rikokset ja rikolliset teot sekä poliisin ja muiden viranomaistahojen tekemät lastensuojeluilmoitukset, jotka koskevat alaikäisen päihteiden käyttöä tai rikollista toimintaa.

Ankkuritiimi tapaa nuoren ja hänen huoltajansa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta nuorta voidaan tukea tarkoituksenmukaisesti ja tarvittaessa ohjata oikean avun tai tuen piiriin.

Kun huoli nuoresta herää, ota rohkeasti yhteyttä ankkuritiimiin niin haetaan yhdessä ratkaisua tilanteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 23.9.2021