suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Anestesiologian ja tehohoidon palvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Anestesian eli nukutuksen tai narkoosin tehtävä on tuottaa laadukkaita, turvallisia ja tehokkaita palveluja esimerkiksi kirurgialle ja tehohoitoon. Muita toiminta-alueita ovat akuutin kivun ja vaikean kroonisen kivun hoito, elvytys, ensihoito, erityishoitojen edellyttämät kanyloinnit sekä neste- ja ravitsemushoidon konsultaatiot.

 

Tehohoidolla tarkoitetaan vaikeasti sairaan potilaan hoitoa. Tehohoidossa potilasta tarkkaillaan koko ajan ja hänen elintoimintojaan seurataan ja tarvittaessa pidetään yllä hoidon ammattilaisten osaamisen ja teknologian avulla. Tehohoidon tarve voi syntyä vakavassa onnettomuudessa, mutta sitä tarvitaan joskus myös suurten leikkausten jälkeen osana kirurgista hoitoa. Tehohoidon tarve saattaa syntyä sydämen häiriöiden, aivoverenkiertohäiriön ja aivovamman takia, vaikeissa infektioissa, hengitysvajauksen tai munuaisten toimintahäiriön vuoksi.

 

OYS:ssa on aikuisten tehohoidon lisäksi lasten tehohoito, jossa hoidetaan lapsia pienistä keskosista 16-vuotiaisiin lapsiin ja nuoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020