suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Poliisi

Ampuma-aseen tai aseen osan deaktivoinnin tarkastaminen.

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ampuma-aseen voi muuntaa pysyvästi ampumakelvottomaksi ja aseen osan pysyvästi toimintakelvottomaksi (deaktivointi). Muuntamisen jälkeen aseen tai aseen osan hallussapitoon ei tarvita lupaa.

Ampuma-aseen tai -osan deaktivoinnin saa suorittaa vain asealan elinkeinonharjoittaja, jolla on lupa ampuma-aseiden kaupallisessa tarkoituksessa tapahtuvaan valmistamiseen, korjaamiseen ja muuntamiseen. Deakt ...

Toimi näin

Deaktivoitu ase tai aseen osa ja sitä koskeva lupatodistus on esitettävä 30 päivän kuluessa deaktivoinnista poliisille, joka tarkastaa, että deaktivointi on asianmukaisesti tehty. Deaktivoidut ampuma-aseet tarkastetaan Poliisihallituksen asehallinnossa.

Myös maahantuodun tai toisesta EU-valtiosta siirretyn deaktivoidun aseen tai aseen osan on täytettävä asetuksen voimassa olevat vaatimukset ja se on 30 päivän kuluessa siirrosta tai tuonnista esitettävä poliisille tarkastettavaksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Asetta tai aseen osaa pidetään deaktivoituna, jos se on tehty pysyvästi toimintakelvottomaksi Euroopan komission täytäntöönpanoasetuksen mukaisesti.

Euroopan komission täytäntöönpanoasetuksen säännöksiä sovelletaan myös markkinoille saatettaviin ampuma-aseisiin, jotka on deaktivoitu ennen komission täytäntöönpanoasetuksen soveltamisen alkamispäivää 8.4.2016.


Määräaika

Deaktivoitu ase tai aseen osa on esitettävä 30 päivän kuluessa deaktivoinnista poliisille.

Palvelun toteuttaa

Poliisi

Palvelusta vastaa

Poliisi
Tekstistä vastaa: Poliisi
Päivitetty: 17.6.2022