suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ammattiin opiskelevien opinto-ohjaus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Alue: Hamina, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kieli: suomi

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta. Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijalla on oikeus opinto-ohjaukseen. Opinto-ohjausta toteutetaan henkilökohtaisena opinto-ohjauksena sekä ryhmämuotoisena opinto-ohjauksena.

Opinto-ohjauksen sisältöjä ovat muun muassa ohjaus hakeutumisvaiheessa, opintojen ohjaus opintojen aikana: opintojen valinnaisuudet, opintojen eteneminen, osaamisen tunnustaminen sekä opinto-ohjaus opintojen päättymisvaiheessa: oppilaitoksen vaihdot, ohjaus valmistumisvaiheessa työelämään siirtymisessä tai jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Opinto-ohjausta toteuttavat päätoimiset opinto-ohjaajat. Ohjaus kuuluu kaikille opettajille.


Toimi näin

Opinto-ohjaajat palvelevat Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston eri toimipisteissä lukuvuoden arkipäivinä Kotkassa ja Haminassa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Ammattiin opiskelevalla on oikeus saada opinto-ohjausta. Opinto-ohjaus voi olla henkilökohtaista tai ryhmämuotoista. Erityisen tarpeellista ohjaus on, kun opiskelija siirtyy koulutusasteelta toiselle tai haluaa muuttaa suunnitelmiaan.

Opinto-ohjaus tukee opiskelijaa opintojen suunnittelussa, tavoitteiden saavuttamisessa ja oppilaitosyhteisön jäsenyydessä. Ohjauksesta vastaa opinto-ohjaaja yhteistyössä opettajien ja muun henkilökunnan kanssa. Opinto-ohjaaja tekee yhteistyötä myös alaikäisen opiskelijan vanhempien kanssa.

Opiskelija voi saada ohjausta myös työssäoppimisjaksojen aikana. Opintojen loppuvaiheessa ohjauksen tarkoituksena on tukea opiskelijan ammatillista kasvua ja valmistaa häntä työmarkkinoille tai jatko-opintoihin.

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki


Palvelun toteuttaa: 
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto