suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Ammatinvalinta- ja uraohjaus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ammatinvalinta- ja uraohjaus auttaa sinua koulutus- ja uravaihtoehtojen pohtimisessa ja suunnitelmien selkeyttämisessä eri elämänvaiheissa. Kun keskustelet luottamuksellisesti koulutukseen, työuraan ja sen muutoksiin perehtyneen TE-hallinnon psykologin kanssa, tulet kuulluksi ja asioihisi paneudutaan kaikessa rauhassa. Kun kuvaat tilannettasi ja toiveitasi toiselle, saat paremman käsityksen siitä, ...

Toimi näin

Varaa aika henkilökohtaiseen asiointiin TE-toimistosta tai kuntakokeilusta. Katso ajanvarauksen tiedot oman alueesi TE-toimiston tai kuntakokeilun verkkosivuilta.

Valtakunnalliseen puhelin- tai video-ohjaukseen voit varata ajan sähköisesti. Voit myös soittaa palveluaikoina uraohjausnumeroon ilman ajanvarausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit osallistua ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluun, jos

  • sinulla on riittävä suomen, ruotsin tai englannin kielen taito,
  • olet työikäinen tai peruskoulun päättävä,
  • pohdit ammatillisia valintojasi ja työuraan liittyvä kysymyksiä ja
  • haluat asiantuntijan apua suunnitelmiesi selkeyttämiseen.

Jotta voit saada palvelua, sinun ei tarvitse olla työnhakijana TE-palveluissa. Joissain TE-toimistoissa tai kuntakokeiluissa saattaa olla tarjolla ohjausta myös muilla kielillä ja tarvittaessa tulkin välityksellä.

Puhelinohjauksen edellytyksenä on riittävä kuulo ja kyky puhua omasta tilanteestasi. Jotta voit osallistua video-ohjaukseen, sinulla täytyy olla kuvalliseen yhteyteen tarvittava laite ja riittävän nopea nettiyhteys.

Palvelu on maksuton.

Palvelun toteuttaa

Työ- ja elinkeinotoimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen TE-toimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto

Palvelusta vastaa

Työ- ja elinkeinotoimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 8.8.2023