suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ammatillinen peruskoulutus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kouvolan kaupunki
Alue: Kouvola
Palvelun kieli: suomi

Kouvolan seudun ammattiopisto, KSAO on monialainen oppilaitos Kouvolassa. Neljässä toimipisteessä opiskellaan lähes neljääkymmentä perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa. Lisäksi meillä on oppisopimuskoulutusta.

Koulutusaloja ovat humanistiset ja taidealat, kauppa, hallinto ja oikeustieteet, luonnontieteet, tietojenkäsittely ja tietoliikenne, tekniikan alat, maa- ja metsätalousalat, terveys- ja hyvinvointialat sekä palvelualat. Lisäksi tarjoamme Valma-koulutusta. Opintojen henkilökohtaistamisen avulla opiskelija voi valita erilaisia opiskelupolkuja. Yhdistelmäopinnoissa on mahdollista suorittaa ammatillisen perustutkinnon rinnalla myös ylioppilastutkinto. Ammatillinen koulutus antaa hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet.

Työelämäyhteistyö on meille tärkeää ja työelämässä oppiminen on osa opiskelua.

Kansainvälinen yhteistyö on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Työelämässä oppiminen ulkomailla lisääntyy - reilut satakunta opiskelijaa matkaa vuosittain EU-maihin ja sen ulkopuolellekin.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.


Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.


Palvelun toteuttaa: 
Kouvolan kaupunki