suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Ammatillinen koulutus

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ammatillisen koulutuksen tarkoituksena on kohottaa ja ylläpitää väestön ammatillista osaamista, antaa mahdollisuus ammattitaidon osoittamiseen sen hankkimistavasta riippumatta, kehittää työ- ja elinkeinoelämää ja vastata sen osaamistarpeisiin, edistää työllisyyttä, antaa valmiuksia yrittäjyyteen ja työ- ja toimintakyvyn jatkuvaan ylläpitoon sekä tukea elinikäistä oppimista ja edistää tutkintojen tai niiden osien suorittamista.

Ammatillisia tutkintoja ovat perustutkinnot, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Tutkinnot antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkea-asteelle. Monessa perustutkinnossa on mahdollisuus suorittaa ammatillisen perustutkinnon ohella ylioppilastutkinto.

Hämeenlinnassa ammatillista koulutusta järjestää Ammattiopisto Tavastia. Ammattiopisto Tavastia järjestää tutkintokoulutusta kymmeniin tutkintoihin.

Toimi näin

Ammattiopisto Tavastia on mukana yhteishaussa, jonka kautta opiskelijaksi voivat hakea peruskoulun päättävät sekä aikaisemmin peruskoulun suorittaneet, joilla ei ole toisen asteen koulutusta. Yhteishaku on keväisin osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jatkuvassa haussa Ammattiopisto Tavastiaan voi hakea henkilö, jolla on jo aiempi tutkinto tai jolla on työkokemusta. Jatkuvassa haussa haetaan perustutkintoihin sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Ohjattu haku on tarkoitettu henkilöille, jotka hakeutuvat yksilöllisesti koulutukseen. Oppisopimuskoulutuksen voi pääsääntöisesti aloittaa joustavasti.

Tiettyihin koulutuksiin voi hakea myös työvoimakoulutuksena.

Tarkemmat tiedot alkavasta koulutuksesta ja niiden valintaperusteista saat oppilaitoksen internetsivuilta https://www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle/.

Kenelle ja millä ehdoin

Ammatilliseen koulutukseen voi hakea henkilö, joka on suorittanut perusopetuksen tai sitä vastaavan oppimäärän. Lisäksi koulutukseen voi hakea henkilö, jolla on koulutuksen järjestäjän määrittämät riittävät edellytykset suoriutua koulutuksesta. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin valittavalta vaaditaan useimmiten ammatillisen perustutkinnon suorittaminen.

Eräissä tutkinnoissa on erityisiä alakohtaisia terveydentilavaatimuksia.

Koulutus on maksutonta. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa on koulutusmaksu

Palvelu on maksullinen.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa koulutusmaksu

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKoulutuskuntayhtymä Tavastia
Palvelusta vastaaKoulutuskuntayhtymä Tavastia
Alue Hämeenlinna, Janakkala, Urjala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Koulutuskuntayhtymä Tavastia
Päivitetty: 7.10.2019