suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Alaikäisenä yksin Suomeen tulleiden oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden edustajakorvaus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Ilman huoltajaa Suomeen saapuneille alaikäisille turvanpaikanhakijoille määrätään edustaja heti maahan tulon alkuvaiheessa. ELY-keskus maksaa edustajalle palkkion ja korvausta kuluista.

Toimi näin

Edustajana voit hakea palkkiota ja korvausta KEHA-keskukselta (ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus).

Käytä KEHA-keskukselta haettaviin edustajan palkkioiden ja kulukorvausten lomakkeita (Edustajan matkalaskulomake, Edustajan palkkio ja kulujen erittely, Edustajan kuittauslomake, Edustajan laskulomake). Toimita lomakeet KEHA-keskukseen (yhteystiedot lomakkeissa).

Lisätietoja oleskeluluvan saaneiden kustannusten korvaamisesta saat ELY-keskusten maahanmuuttoasioiden yhdyshenkilöiltä (kts. kohdasta Näin asioit > Linkit > ELY-keskusten maahanmuuttoasioiden yhteyshenkilöt).

Korvaushakemusta koskevat tiedustelut voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen maahanmuuttokorvaukset.keha(at)ely-keskus.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Ilman huoltajaa Suomeen saapuneille alaikäisille turvanpaikanhakijoille määrätylle edustajalle maksetaan palkkio ja korvausta kuluista silloin, kun alaikäiselle turvapaikanhakijalle on myönnetty oleskelulupa ja se on annettu hänelle tiedoksi. Edustajalle maksetaan edustajan palkkio edustajan tehtäviin käyttämän ajan perusteella sekä korvausta edustamisesta syntyneistä kuluista. Palkkio ja korvaus maksetaan hakemuksesta. Oikeus edustajan palkkioon ja kulukorvaukseen päättyy, kun edustettava saa Suomen kansalaisuuden.

Ennen kuin alaikäinen turvapaikanhakija on saanut oleskeluluvan ja oleskelulupapäätös on annettu tiedoksi, niin edustajan palkkion ja kulukorvauksen maksaa Maahanmuuttovirasto.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotPohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 11.5.2020