suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Akuuttivastaanotto

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Akuuttivastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille tai loukkaantuneille, 1-3 päivän aikana hoitoa tarvitseville potilaille.

Sinulle tehdään hoidontarpeen ja kiireellisyyden arviointi sekä soittaessasi että saapuessasi akuuttivastaanotolle. Hoidontarpeen arvioinnin tekee sairaanhoitaja. Arvioinnin perusteella sinut ohjataan tarvittaviin hoitoihin, tutkimuksiin ja toimenpiteisiin. Joskus ...

Toimi näin

Jos tarvitset hoitoa 1-3 päivän sisällä, ota yhteyttä akuuttivastaanottojen puhelinnumeroon.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten sosiaali- ja terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 5.1.2023