suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Ajoneuvon rekisteri- ja verotiedot

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit saada rekisteri- ja verotietoja joko omista ajoneuvoistasi tai rekisteritunnuksella sekä valmistenumerolla mistä tahansa ajoneuvosta, tai voit tehdä tilauksen ajoneuvojen asiakirjoista.

Rekisteritunnuksella tai valmistenumerolla voit tarkastaa veloituksetta minkä tahansa liikenneasioiden rekisteriin merkityn ajoneuvon verotiedot ja tekniset tiedot. Ajoneuvon omistaja- ja historiatiedot ovat maksullisia.

Rekisteritietojen tietosisältö vaihtelee ajoneuvolajista ja ajoneuvon rekisteröinnin ajankohdasta riippuen. Tietoihin voi sisältyä tiedonluovutusrajoitus, jolloin Traficom ei voi luovuttaa ajoneuvon tietoihin liittyviä henkilötietoja. Tämä ei vaikuta rekisteritietojen hausta perittävän maksuun.

Julkisia rekisteritietoja on tarkoitus hyödyntää lähtökohtaisesti kuluttajien ajoneuvokaupan yhteydessä varmistamaan kaupan luotettavuutta ajoneuvotietojen tai omistajan osalta esimerkiksi selvittämällä, että myyjä omistaa ajoneuvon. Palvelusta saatavia tietoja ei saa käyttää lainvastaisesti tai sellaiseen käyttötarkoitukseen, jolla vaarannettaisiin henkilöiden yksityisyydensuojaa.

Toimi näin

Ajoneuvojen rekisteri- ja verotietoja pääset tarkastelemaan eri tavoilla.

Omistamasi tai hallinnassasi olevan ajoneuvon tiedot saat kirjautumalla Traficomin oma asiointi -palveluun.

Jos kyseessä ei ole omistamasi tai hallinnassasi oleva ajoneuvo, voit tarkastaa ajoneuvon tietoja rekisteritunnuksen tai valmistenumeron perusteella sähköisessä Julkiset ajoneuvotiedot ja veron maksu -palvelussa tai voit tehdä asiakirjatilauksen Ajoneuvotietojen tilaus -asiontipalvelun välityksellä tai tulostettavalla lomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

  • Oma asiointi -palvelu edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  • Haettu ajoneuvo on merkitty liikenneasioiden rekisteriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Palvelusta vastaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 3.9.2020