suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Uudenkaupungin kaupunki

Äitiysneuvolapalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ota yhteyttä omaan äitiysneuvolaasi kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Äitiysneuvola tarjoaa terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottokäynnit sekä ultraääni- ja sikiöseulontatutkimukset. Äitiysneuvolassa seurataan raskautta. Samalla huolehditaan tulevan lapsen sekä koko odottavan perheen terveydestä ja hyvinvoinnista.

Ultraääni- ja sikiöseulontatutkimukset tehdään Uudenkaupungin äitiysneuvolassa. Äitiysneuvolan lääkärin vastaanotto on Uudenkaupungin ja Vehmaan äitiysneuvoloissa. Vastaanotto vain ajanvarauksella terveydenhoitajille ja äitiysneuvolalääkärille.

Toimi näin

Ota yhteyttä omaan äitiysneuvolaasi kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin.

Uudenkaupungin pääterveysasema

Uudenkaupungin äitiysneuvola palvelee uusikaupunkilaisia ja pyhärantalaisia odottavia perheitä.

Alue 1: Hiu, Janhua, Keskusta, Ketunkallio, Lepäinen, Pietola, Pyhämaa, Pyhäranta, Saarnisto, Santtio, Sorvakko, Vohdensaari, Ykskoivu. Puh. 044 700 2130

Alue 2: Haapaniemi, Hakametsä, Lokalahti, Palomettä, Raumantie (Ekolehtilä), Ruokola, Salmi, Sundholma. Puh. 044 051 2130

Kalannin terveysasema, puh. 050 561 3714

Vehmaan terveysasema, puh. 044 594 3306

Taivassalo & Kustavi; Taivassalon terveysasema, puh. 044 594 3306

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Raskaana olevat naiset ja lasta odottavat perheet ovat oikeutettuja äitiysneuvolapalveluihin. Neuvolassa seurataan raskauden etenemistä ja synnytyksen jälkeen vauvan ja äidin terveydentilaa. Neuvolassa myös tuetaan vanhemmuuteen kasvamista. Ensimmäinen neuvolakäynti on hyvä sopia heti raskauden varmistuttua.

Äitiysneuvolan vastaanottokäynneillä tehdään tarvittavat tutkimukset, seurataan sikiön sydänääniä ja huolehditaan raskaana olevan fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista. Jos raskauden kulussa ilmenee ongelmia, lääkäri tai terveydenhoitaja ohjaa raskaana olevan jatkotutkimuksiin äitiyspoliklinikalle. Raskauden aikana on mahdollista osallistua kahteen ultraääniseulontaan.

Äitiysneuvolassa pyritään tunnistamaan raskaana olevan ja hänen perheensä tuen tarve mahdollisimman varhain. Raskaana olevalle ja hänen perheelleen tarjotaan tarvittavaa tukea yhteistyössä esimerkiksi sosiaali- ja päihdepalvelujen kanssa.

Äitiysneuvola opastaa myös äitiys-, isyys- ja vanhempainetuuksien anomisessa sekä antaa näihin tarvittavat todistukset. Jos lapsi syntyy avioliiton ulkopuolella, lapsen isä voi tunnustaa isyytensä jo raskauden aikana neuvolassa. Raskaana olevan puoliso tai muu tukihenkilö on aina tervetullut mukaan neuvolaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUudenkaupungin kaupunki
Palvelusta vastaaUudenkaupungin kaupunki
Alue Kustavi, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Uudenkaupungin kaupunki
Päivitetty: 3.3.2020