suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lohjan kaupunki

Äitiys- ja lastenneuvolapalvelut

  • Palvelu
  • Lohja
  • Julkinen palvelu

Lohjalla toimii kuusi äitiys- ja lastenneuvolan toimipistettä. Aurlahdessa, Mäntynummessa, Virkkalassa, Nummella, Sammatissa ja Karjalohjalla. Neuvoloiden terveydenhoitajat vastaavat alueidensa lasta odottavien perheiden sekä alle kouluikäisten lasten perheiden terveydenhuollosta yhteistyössä neuvolalääkärin kanssa. Käytössä on yhdistetty äitiys- ja lastenneuvola, jossa terveydenhoitaja joka hoitaa raskausajan seurannan, jatkaa perheen parissa myös lastenneuvolassa. Tarvittaessa teemme moniammatillista yhteistyötä mm. perhekeskuksen muiden ammattihenkilöiden, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun ja erikoissairaanhoidon kanssa.

Lasta odottava perhe saa äitiysneuvolasta tukea lapsen odotuksessa ja vanhemmuuteen kasvussa. Käynneillä seurataan raskauden kulkua ja keskustellaan lasta odottavalle perheelle tärkeistä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioita.

Lastenneuvolassa seurataan lasten kasvua ja kehitystä sekä tuetaan perheiden terveyttä ja hyvinvointia. Lastenneuvolakäynneillä keskeisiä asioita ovat myös vanhemmuuden voimavarat, lasten kasvatus ja perheen terveysneuvonta.

Neuvolatarkastukset tehdään neuvolatoimintaa koskevan asetuksen mukaisesti.

Käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia ja molemmat vanhemmat ovat tervetulleita mukaan.

Toimi näin

Voit tarkistaa oman neuvolasi ja terveydenhoitajasi Lohjan kaupungin karttapalveluista. Ota yhteyttä alueesi neuvolaan puhelimitse maanantaista perjantaihin puhelinaikana klo 12-13 tai sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Lakisääteinen palvelu kaikille palvelua tarvitseville. Raskaana olevan äidin suositellaan käyvän äitiysneuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLohjan kaupunki
Palvelusta vastaaLohjan kaupunki
Alue Lohja
Palvelun kieletenglanti, suomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Lohjan kaupunki
Päivitetty: 29.11.2019