suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan liitto

Aineisto- ja tietopalvelu

  • Palvelu
  • 30 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit tehdä tietopyynnön Pohjois-Pohjanmaan liiton asiakirjoista tai asiarekisteristä. Viranomaisen asiakirjat ja asiarekisteri ovat julkisia, jollei salassapidosta ole säädetty laissa. Ennen tietopyynnön tekemistä tarkasta, onko haluamasi asiakirja tai tieto saatavilla suoraan Pohjois-Pohjanmaan liiton verkkosivuilta. Esimerkiksi toimielinten uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat sekä merkittävimmä ...

Toimi näin

Asiakirjoja voi pyytää nähtäväksi sähköpostitse, puhelimitse, kirjeitse tai itse paikalla käyden.

Yksilöi mitä asiakirjaa tai asiaa pyyntösi koskee. Liitä mukaan tarvittavat yhteystiedot, jotta pyyntöösi voidaan vastata. Toimita pyyntösi Pohjois-Pohjanmaan liiton kirjaamoon tai asioi kirjaamossa paikanpäällä tai puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikilla on oikeus saada tieto julkisista viranomaisen asiakirjoista ja asiarekisteristä. Viranomainen voi pyytää asiakasta todistamaan henkilöllisyytensä tai oikeutensa asiakirjojen saamiseen, jos tietopyyntö koskee asiakirjoja, joiden salassapidosta on säädetty laissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Viranomaistoiminta asiakirjoineen on lähtökohtaisesti julkista. Asiakirjat ovat julkisia, ellei laissa nimenomaisesti toisin määrätä. Jos asiakirja on salainen, viranomaisella on velvollisuus perustella salauspäätös. Lisäksi jokaisella on pääsääntöisesti oikeus saada tieto häntä itseään koskevista asiakirjoista, vaikka ne olisi laissa määrätty yleisöltä salassa pidettäviksi.

Viranomaisen on järjestettävä asiakirjahallinto siten, että kansalaiset halutessaan saavat asiakirjat ja niihin sisältyvät tiedot vaivattomasti käyttöönsä. Aineisto- ja tietopalvelussa asiakirjahallinto pitää asiakirjat yleisön saatavilla ja avustaa arkistojen käytössä.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Pohjanmaan liitto

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan liitto
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan liitto
Päivitetty: 14.2.2022