suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Aineisto- ja tietopalvelu

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin kaupunginarkisto toimii virastojen ja laitosten päätearkistona. Vanhimmat asiakirjat ovat peräisin 1800-luvun lopulta. Kaupunginarkistossa säilytetään Naantalin kaupungin sekä Naantalin kaupunkiin liitettyjen kuntien (Merimasku, Rymättylä ja Velkua) ja Naantalin kansanterveystyön kuntayhtymän pysyvästi säilytettäviä hallinnon asiakirjoja. Naantalin maalaiskunnan arkisto on luovutettu Kan ...

Toimi näin

Asiakirjoja voi pyytää nähtäväksi sähköpostitse, puhelimitse, kirjeitse tai itse paikalla käyden.

Voit tilata asiakirjoja luettavaksi kaupungintalon toisessa kerroksessa tai pyytää niistä maksullisia kopioita arkisin klo 9 - 15. Ensisijainen yhteydenottotapa on sähköposti. Voit asioida myös puhelimitse, paikan päällä tai lähettää kirjepostia Naantalin kaupungin kirjaamoon. Tilaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Huomioithan tilausta tehdessäsi seuraavat asiat:

  • Annathan riittävät tiedot juuri haluamasi asiakirjan löytämiseksi. Tarvittaessa autamme asiakirjan yksilöinnissä.
  • Mikäli tilaat kopioita asiakirjoista, annathan riittävät toimitustiedot, esimerkiksi sähköposti- tai postiosoitteen.
  • Suuret tilaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.
  • Erityisen laajoihin tai muutoin poikkeuksellisiin tietopyyntöihin voi liittyä materiaali- tai käsittelymaksuja. Hinnastot ovat kaupungin verkkosivuilla.
  • Asiakirjojen toimitustavasta ja mahdollisista maksuista sovitaan aina etukäteen.

Tausta ja lainsäädäntö

Viranomaistoiminta asiakirjoineen on lähtökohtaisesti julkista. Asiakirjat ovat julkisia, ellei laissa nimenomaisesti toisin määrätä. Jos asiakirja on salainen, viranomaisella on velvollisuus perustella salauspäätös. Lisäksi jokaisella on pääsääntöisesti oikeus saada tieto häntä itseään koskevista asiakirjoista, vaikka ne olisi laissa määrätty yleisöltä salassa pidettäviksi.

Viranomaisen on järjestettävä asiakirjahallinto siten, että kansalaiset halutessaan saavat asiakirjat ja niihin sisältyvät tiedot vaivattomasti käyttöönsä. Aineisto- ja tietopalvelussa asiakirjahallinto pitää asiakirjat yleisön saatavilla ja avustaa arkistojen käytössä.

Palvelun toteuttaa

Naantalin kaupunki

Palvelusta vastaa

Naantalin kaupunki
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 1.3.2024