suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Aineisto- ja tietopalvelu Kankaanpää

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Kenellä tahansa on oikeus tutustua kunnan asiakirjoihin, jotka ovat julkisia. Tarvittaessa asiakirjoista saa myös oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Asiakirjajäljennöksistä peritään kunnanvaltuuston päättämä maksu. Aineisto- ja tietopalveluun sisältyy myös yleinen neuvonta sekä henkilökohtaisesti että puhelimitse.

Toimi näin

Asiakirjoja voi pyytää nähtäväksi sähköpostitse, puhelimitse, kirjeitse tai itse paikalla käyden.

Voit pyytää julkisia asiakirjoja nähtäväksi, pyytää apua arkiston käytössä tai pyytää tietoa itseäsi koskevista asiakirjoista. Voit tutustua kunnan asiakirjoihin kunnanvirastolla aukioloaikana. Asiakirjoja voit tarvittaessa kopioida, mutta et voi saada niitä ulkopuolelle lainaan. Neuvontaa saa sekä kunnanvirastolla että puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Asiakirjoihin tutustuminen viranomaisen tiloissa on pääsääntöisesti maksutonta. Kopioinnista voidaan periä maksu.

Honkajoella kopioinnista ja mahdollisesta tiedonhausta veloitetaan maksu asiakirjojen lunastusmaksutaksan mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Viranomaistoiminta asiakirjoineen on lähtökohtaisesti julkista. Asiakirjat ovat julkisia, ellei laissa nimenomaisesti toisin määrätä. Jos asiakirja on salainen, viranomaisella on velvollisuus perustella salauspäätös. Lisäksi jokaisella on pääsääntöisesti oikeus saada tieto häntä itseään koskevista asiakirjoista, vaikka ne olisi laissa määrätty yleisöltä salassa pidettäviksi.

Viranomaisen on järjestettävä asiakirjahallinto siten, että kansalaiset halutessaan saavat asiakirjat ja niihin sisältyvät tiedot vaivattomasti käyttöönsä. Aineisto- ja tietopalvelussa asiakirjahallinto pitää asiakirjat yleisön saatavilla ja avustaa arkistojen käytössä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKankaanpään kaupunki
Palvelusta vastaaKankaanpään kaupunki
Alue Kankaanpää
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 4.3.2022