suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Aikuisten toimintaterapia

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Toimintaterapeutilta saat neuvoa ja ohjausta, jonka tavoitteena on tukea omatoimisuuttasi mahdollisista rajoituksistasi (esimerkiksi sairaus) huolimatta. Voit yhdessä toimintaterapeutin kanssa etsiä keinoja fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakykysi parantamiseen tai ylläpitoon omassa arjessasi.

Toimintaterapian palveluina voit saada yksilölliset arviot työ- ja toimintakyvystäsi, asunnonmuutostöistä sekä mahdollisesta apuväline- ja ortoositarpeestasi. Palveluina voit saada lisäksi toimintaterapiaa tai tarvittavan käsiortoosin. 

Toimintaterapia voi olla yksilöterapiaa tai ryhmäterapiaa joko toimintaterapeutin vastaanotolla, terveyskeskuksen vuodeosastolla, asumispalveluyksiköissä tai kotonasi.

 

Toimi näin

Kun tarvitset toimintaterapian palveluja, voit ottaa yhteyttä puhelimitse suoraan toimintaterapeutteihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Toimintaterapiaan voit tulla joko lähetteellä tai varaamalla ajan itse.

Palveluja saadaksesi, sinun tulee olla joko heinolalainen tai olet valinnut hoitopaikaksesi Heinolan. Ulkokuntalaisena tarvitset maksusitoumuksen toimintaterapiaan.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 18.12.2019