suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun hyvinvointialue

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä riippuvuuksien hoito

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit ottaa yhteyttä, kun olet huolestunut omasta tai läheisen jaksamisesta tai koet olevasi esimerkiksi ahdistunut tai masentunut. Sinua tai läheistäsi on kohdannut kriisi. Koet, että parisuhteessa tai perheessäsi on mieltä askarruttavia huolia tai pulmia. Koet, että jokin elämässäsi oleva ongelma tai huoli on ylitsepääsemätön.

Voit ottaa yhteyttä myös, kun olet huolestunut omasta tai läheistesi ...

Toimi näin

Arkisin ma–to klo 8–16, pe klo 8–15, yhteys kotikunnan mielenterveyspalveluihin ja riippuvuuksien hoitoon.

Päivystyksellisissä tilanteissa yhteys mielenterveys- ja päihdepäivystykseen ma-pe klo 8-20, la-su ja arkipyhinä klo 10-20.

Iltaisin ja viikonloppuisin päivystys on Kainuun keskussairaalan yhteispäivystyksessä.

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluissa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Soittoaikamme on ma - to klo 7:30 - 16 ja perjantaisin sekä juhlapyhien aattona klo 7:30 - 15. Soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian tai viimeistään seuraavan työpäivän aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Lähetettä ei tarvita.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa. esimerkiksi sosiaali- ja terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Kainuun hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kainuun hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kainuun hyvinvointialue
Päivitetty: 27.3.2023