suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Aikuisten fysioterapia

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiassa saat ohjausta, neuvontaa sekä yksilö- ja ryhmäterapiaa liikkumis- ja toimintakykysi edistämiseksi. Ensikäynnillä fysioterapeutti selvittää toimintakykysi ja laatii yhdessä kanssasi fysioterapiasuunnitelman.

Kuntoutusta voit saada sekä yksilöllisesti että ryhmässä. Sinut voidaan ohjata myös itsenäiseen harjoitteluun. Tarvittaessa fysioterapeutti selvittää apuvälinetarpeesi.

Fysioterapian palveluja järjestetään terveysasemilla toimivissa fysioterapiayksiköissä. Voit saada fysioterapeutin tai kuntohoitajan kotikäynnille, jos toimintakykysi sitä vaatii.

Toimi näin

Fysioterapia-ajan ajankohta määräytyy lääkärin määrittelemän kiireellisyysjärjestyksen mukaan.

Tietyissä tilanteissa terveydenhuollon ammattilainen voi ohjata sinut fysioterapeutin suoravastaanotolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit varata fysioterapia-ajan, jos lääkäri on kirjoittanut sinulle sähköisen fysioterapialähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullinen 18 vuotta täyttäneille. Maksullisuuden tiedot löydät Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 26.1.2022