suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Aikuisten ehkäisevä mielenterveystyö

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyön toiminnan tavoitteena on vähentää päihteiden käyttöä ja edistää mielenterveyttä.

Kaupunkilaisille tuotetaan tietoa päihteiden käytön aiheuttamista haitoista, välineitä käytön ehkäisyyn ja hallintaan, sekä tehdään tunnetuksi ehkäisevää mielenterveystyötä. Asiakas saa tietoa, arviointivälineitä ja vertaistukea omatoimiseen muutokseen.

Ammattilaisille pyritään turvaamaan riittävät työvälineet ja osaaminen. Työtä edistetään myös erilaisilla kaupunkitasoisilla ohjelmilla, aineistotuotannolla ja hankkeilla, sekä kumppanuusperiaatteella tekemällä tunnetuiksi muiden toimijoiden työtä ja osallistumalla verkostoihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien päihdepalveluita tuottavien tahojen pariin.

Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 6.5.2020