suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Aikuissosiaalityön palvelut

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Aikuissosiaalityö on yli 18-vuotiaiden kanssa tehtävää suunnitelmallista sosiaalityötä, jonka tavoitteena on vahvistaa henkilön omaa toimintakykyä ja ehkäistä sosiaalisten ongelmien syntyä kartoittamalla asiakkaan elämäntilannetta, vahvuuksia ja voimavaroja. Asiakkaan kanssa yhdessä etsitään vaihtoehtoja elämäntilanteen parantamiseksi ja motivoidaan asiakasta muutokseen.

Sosiaalityö sisältää asiakkaan/perheen palvelutarpeen arvioinnin, asiakassuunnitelman tekemisen ja ohjauksen ja tuen järjestämisen. Asiakassuunnitelman toteutumista seurataan ja arvioidaan yhdessä asiakkaan ja perheen palveluverkoston kanssa.

Aikuissosiaalityön puoleen voi kääntyä arkielämän hallintaan ja suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä, työttömyyden kohdatessa, sosiaaliturvaan ja palveluihin liittyvässä ohjauksessa ja neuvonnassa, taloudellista ohjausta ja neuvontaa edellyttävissä asioissa, päihde- ja mielenterveysongelmien vaikuttaessa elämänhallintaan, äkillisen kriisin kohdatessa ja lähisuhdeväkivallan kohdatessa.

Toimi näin

Sosiaalityöntekijöiden puhelinaika ma-pe 10.00-11.00.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 17.3.2020