suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lohjan kaupunki

Aikuissosiaalityö

  • Palvelu
  • Lohja
  • Julkinen palvelu

Aikuissosiaalityö antaa tukea, auttaa ja neuvoo erilaisissa sosiaalisissa ja taloudellisissa pulmatilanteissa. Aikuissosiaalityön puoleen voit kääntyä, jos tarvitset tukea arkielämän hallintaan ja suunnitteluun, olet työtön, tarvitset sosiaalista kuntoutusta tai ohjausta työllisyyspalveluihin, olet asunnoton tai sinulla on ongelmia asumisessa, sinulla on alkoholi- tai muu päihderiippuvuusongelma, mielenterveysongelmat haittaavat arkesi sujumista, olet kohdannut äkillisen kriisin, kuten eron, häädön tai velkaantumisen ja tarvitset sosiaaliturvaan ja -palveluihin liittyvää neuvontaa.

Toimi näin

Asiakkaaksi voit hakeutua ottamalla yhteyttä puhelimitse. Myös toinen henkilö voi ilmoittaa huolensa tuen tarpeessa olevasta henkilöstä tai muu viranomainen tai sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita järjestävä taho voi ilmoittaa sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä. Tällöin aikuissosiaalityöstä otetaan yhteys asiakkaaseen hänen elämäntilanteensa selvittämiseksi ja tehdään palvelutarpeen arvio.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaaksi voi hakea itse tai omainen/läheinen voi ilmoittaa huolensa tuen tarpeessa olevasta henkilöstä tai vaihtoehtoisesti viranomainen tai muu taho voivat ilmoittaa sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalihuoltolaki 30.12.2014/1301

Laki toimeentulotuesta 30.12.1997/1412

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLohjan kaupunki
Palvelusta vastaaLohjan kaupunki
Alue Lohja
Palvelun kieletenglanti, suomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Lohjan kaupunki
Päivitetty: 21.5.2019