suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Aikuissosiaalityö

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Keuruulla aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat auttavat ja neuvovat sinua jos tarvitset tukea esimerkiksi arkielämän hallintaan ja suunnitteluun, sinulla on ongelmia asumisessa, mielenterveys- ja päihdeogelmat haittaavat elämääsi tai tarvitset ohjausta ja neuvontaa taloudellisissa asioissa ja erilaisten etuuksien hakemisessa.

Työntekijä kartoittaa tilannetta yhdessä sinun kanssasi ja tarvittaessa mukaan pyydetään muita asiantuntijoita. Yhdessä sinun kanssasi voidaan laatia kirjallinen asiakassuunnitelma.

Keuruun kaupunki myöntää täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen.

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään tai sosiaaliohjaajaan ja kerro tilanteestasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos haet täydentävää tai ennaltaehkäisevää toimeentulotukea, niin sinulla pitää olla voimassaoleva perustoimeentulotuen päätös Kelalta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asiakkaalla on oikeus palvelutarpeen arviointiin, ellei kyseessä ole tilapäinen, yksittäistä palvelua koskeva tuen tarve.

Yli 75-vuotiaiden tai ylintä vammaispalvelulain mukaista hoitotukea saavien henkilöiden tai erityistä tukea tarvitsevien lasten kohdalla palvelutarpeen arviointi on aloitettava viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä asian vireilletulosta. Palvelutarpeen arvion pitää tällöin valmistua viimeistään kolmen kuukauden kuluttua vireilletulosta. Samat määräajat koskevat myös lastensuojelun tarpeen arviointia, jos palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä selvitetään myös lastensuojelun tarve. Palvelutarpeet muuttuvat usein ajan mittaan, jolloin ne myös arvioidaan uudestaan.

Palvelutarpeen arvioinnin tuloksena laaditaan palvelutarpeen arvio. Se laaditaan aina yhteistyössä asiakkaan ja tarvittaessa hänen läheistensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 4.6.2020