suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri

Aikuispsykiatrian palvelut

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Aikuispsykiatrian avohoitopalveluja tarjoavat Kuopion psykiatrian keskus sekä Siilinjärven psykiatrinen poliklinikka, jossa tutkitaan ja hoidetaan pääasiassa Siilinjärven, Kaavin, Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Rautavaaran, Tervon, Tuusniemen ja Vesannon erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita.

Osastohoitoon tulee potilaita ympäri Suomen. Mielialahäiriöitä ja psykoosia hoidetaan Julkulan sairaalassa neljällä osastolla. Hoito ja kuntoutus jatkuu lähes aina avohoidossa. KYSissä on myös päihde-, yleissairaala- ja vanhuspsykiatriaan erikoistuneita poliklinikoita ja osastoja.

Päihdepsykiatria

Huumeriippuvuuteen liittyy usein psyykkisiä ongelmia, kuten ahdistuneisuutta, pelkotiloja ja epätodellisia kokemuksia. Päihdepsykiatria tarjoaa tutkimusta ja hoitoa huumeriippuvuuteen ja samanaikaiseen psyykkiseen oireiluun. Poliklinikalla on tutkimus- ja hoitokäyntejä. Osastolla tehdään muutaman viikon kestäviä vieroitushoitojaksoja, korvaushoitoarvioita ja psyykkisen tilanteen selvityksiä.

Yleissairaalapsykiatria

Yleissairaalapsykiatrian poliklinikka tarjoaa psyykkisten ongelmien tutkimusta ja hoitoa yliopistosairaalan muiden erikoisalojen potilaille. Yleissairaalapsykiatrian päiväosastolla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joiden fyysiset ja psyykkiset ongelmat yhdessä haittaavat elämää sekä työ- ja toimintakykyä.

Vanhuspsykiatria

Vanhuspsykiatrian poliklinikka ja osasto vastaavat 65 vuotta täyttäneiden henkilöiden mielenterveyden häiriöiden tutkimuksesta ja hoidosta Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä. Tavoitteena on tarjota ikääntyneiden itsenäisyyttä ja psyykkistä toimintakykyä turvaavia mielenterveyspalveluita.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Palvelusta riippuen poliklinikkamaksu tai psykiatrian hoitopäivämaksu. Ajantasainen hinnasto osoitteessa https://www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/potilasmaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion yliopistollinen sairaala
Muut vastuuorganisaatiotKuopion yliopistollinen sairaala
Palvelusta vastaaPohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Alue Iisalmi, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 1.4.2020