suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Aikuispsykiatria

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Psykiatrian osasto 15 tuottaa akuutti- ja kuntoutuspsykiatrisia vuodeosastopalveluita Soiten toimialueelle, P-PSHP:n eteläiselle alueelle sekä Pietarsaaren seutukunnalle. Osastolla työskentelee päivystävä psykiatri ja päivystävä psykiatrinen sairaanhoitaja.

Osastolla hoidetaan aikuisia, joilla on elämänkriisejä, mielenterveysongelmia ja/tai psyykkisiä sairauksia silloin, kun avohoito ei riitä. Hoito on potilaan tarpeista lähtevää, avohoitopainotteista, yksilöllistä ja laadukasta. Osasto antaa apua ja tukea sekä potilaille että heidän läheisilleen.

Osasto jakautuu yksiköihin 15/A ja 15/B sekä avoyksikköön.

Perustehtävä on akuutin sairausvaiheen hoidon tarpeen arviointi, tutkimus, hoito sekä kuntoutustarpeen kartoitus. Hoidosta pyritään aina sopimaan potilaan ja hänen omaistensa kanssa tukien ja kunnioittaen itsemääräämisoikeutta ja omatoimisuutta. Osa potilaista tarvitsee sairauteensa tahdostaan riippumatonta hoitoa. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti.

Hoitojaksot ovat lyhyitä kriisihoitoja, tarkkailujaksoja ja tutkimusjaksoja. Hoito jatkuu osastohoidon jälkeen yksilöllisesti sovittavassa avohuollon yksikössä potilaan kotipaikkakunnalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 28.3.2022