suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Aikuisneuvola

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Terveydenhoitajan vastaanotolla asiakkaita ohjataan sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Suurimpana asiakasryhmänä ovat henkilöt, jotka ovat vaarassa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin tai aikuistyypin diabetekseen.

Aikuisneuvolassa tehdään lisäksi kutsuttuja terveystarkastuksia mm. 40-vuotiaille miehille, 50-vuotiaille naisille, omaishoitajille sekä pitkäaikaistyöttömille. Tarvittaessa annetaan myös henkilökohtaista tukea painonhallintaan sekä tupakoinnin lopettamiseen, sekä mielenterveyttä tukevaa keskusteluapua. Tarjolla on myös painonhallinta-, nikotiinivieroitus-, terveysmetsä- sekä terveysliikuntaryhmiä.

Matkailijoiden neuvonta ja -rokotukset kuuluvat aikuisneuvolan toimintaan. Rokotuksista osa kuuluu yleiseen rokotusohjelmaan (jäykkäkouristus-kurkkumätä, polio, tuhkarokko-vihurirokko-sikotauti), jotka annetaan terveyskeskuksesta veloituksetta. Matkakohteeseen tarvittavat muut rokotteet ja malarialääkitys on hankittava itse.

Toimi näin

Lääkäri tai sairaanhoitaja voi ohjata sinut aikuisneuvolaan, mutta voit myös itse olla yhteydessä terveydenhoitajaan, jos kaipaat neuvoja oman terveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä. Voit varata ajan vastaanotolle tai kysyä neuvoja puhelimitse.

Mikäli olet lähdössä matkalle, on tärkeää huolehtia matkakohteen mukaisesta rokotussuojasta ja malarialääkityksestä. Ota hyvissä ajoin yhteys terveydenhoitajaan saadaksesi tarvittavan rokotussuojan, viimeistään 2-6 kk ennen matkaa.

Omakannasta voit katsoa reseptisi ja niiden toimitustiedot, hoitojen kirjaukset, laboratorio- ja röntgentutkimukset sekä alle 10-vuotiaan huollettavan lapsen tiedot. 10–17-vuotiaan lapsen tietoja voi nähdä vähitellen, kun terveydenhuollossa on tehty tarvittavat muutokset potilastietojärjestelmiin. Omakannassa voit pyytää reseptin uusimista ja tallentaa oman hoito- ja elinluovutustahtosi. Omakannassa voit myös seurata omaa hyvinvointiasi ja tarkastella hyvinvointisovelluksella tallennettuja tietojasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSipoon kunta
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 27.10.2021