suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vantaan aikuislukio ja Sotungin etälukio tarjoavat monipuolisesti aikuislukiokoulutusta.

Aikuislukiossa voi suorittaa lukion oppimäärän ja osallistua ylioppilaskirjoituksiin, myös ammatillisen tutkinnon pohjalta. Aikuislukiossa voi myös opiskella yksittäisiä lukion aineita ja korottaa suoritettuja arvosanoja. Lukio-opintoja voi täydentää uusilla aineilla tai laajemmalla oppimäärällä. Sotungin etälukiossa voi opiskella lukion kursseja verkkoympäristössä (Fronter) ja tähdätä lukion päättötodistukseen tai ylioppilastutkintoon. Etälukiossa voi myös suorittaa yksittäisiä lukion kursseja aineopintoina. Opetustunteja tarjotaan verkossa videoneuvotteluohjelman välityksellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 1.12.2021